ספחת היא מחלה כרונית הבאה בגלים, של המערכת החיסונית והעור ומלווה בתופעות חולניות נוספות כמו רמות שומנים גבוהות בדם, יתר לחץ דם, סכרת. מחלקת קרוהן של המעיים וכן סיבוכים בכלי הדם במוח. המחלה גורמת לבעיות פסיכולוגיות וסוציולוגיות רבות, עם מעורבות גבוהה של דיכאון ומחשבות אובדניות בציבור החולים במחלה. שכיחות המחלה במבוגרים היא בין 0.5% ל-11.4%, עם פיזור גאוגרפי רחב. המחלה שכיחה יותר בעולם המערבי ובמדינות הרחוקות מקו המשווה. המחלה יכולה לפגוע בכל גיל, כאשר השכיחות מגיעה לשיאה בין הגילים 20-40 ובין הגילים 50-60.
למרות העובדה שהמחלה היא בעיקר בעור, הטיפול מתמקד בעיקר במרכיב זה, אך לא מטפלות בתופעות השונות המלוות את המחלה, ובעיקר את המרכיב הנפשי של המחלה. ספחת מלווה בסטיגמטיזציה, פגיעה בדימויי העצמי ופגיעה ביחסים בין אישיים. פגיעות אלו גורמות לירידה באיכות החיים. זיהוי של גורמים התורמים לדיכאון ולמחשבות אובדניות בחולי ספחת ישפרו את איכות הטיפול ויעזרו לשפר טיפול ותכנון מעורבות פסיכוסוציאליות.
המחברים עברו על מאגרי מידע רפואי כמו PUBMED OVID, ונוספים בשפה האנגלית, שפורסמו בין 1 לינואר 2016 ל-6 בדצמבר 2021 ודנו בחולים עם ספחת מפושטת או ספחת רובדית ושסבלו מדיכאון (אך לא חולי דכאון קליני). כל דווח על דיכאון או ניסיון אובדני וספחת נחשב כחלק המחקר. המחקר התבסס על המידע המתאר בלבד ולא על מידע סטטיסטי. נמצאו 1744 מקרים, וכאשר המקרים והדיווחים והפרסומים נבדקו ע"י שני בוחנים שונים. נכללו במחקר 82 פרסומים. החוקרים מצאו קשר ישיר בין דיכאון וספחת, כאשר חולי ספחת קשה יותר, סבלו יותר מחולי ספחת פחות קשה, כפי שנמדד לפי דרגת מבחן חומרת הספחת (PASI INDEX), יותר בנקבות מאשר בזכרים. דכאון בחולי ספחת הוריד את איכות החיים של החולה, כולל מרכיבים כמו חוסר תפקוד מיני, הפרעות בשינה, התמכרויות ופגיעה בדימוי העצמי. בנוסף, הפרעות גופניות כמו סכרת, יתר לחץ דם, מחלת מעיים דלקתית, השמנה וערכי שומנים גבוהים בדם, גם הם ליוו את החולים הסובלים מדיכאון.
המחברים מציינים את הצורך בדאגה רבה יותר למרכיבים הפסיכו-חברתיים של הספחת, על מנת לשפר את הדאגה והטיפול בהן תוך שילוב הטיפול בספחת.